Örgryte premiärspelar med sitt handbollslag

Örgryte Handbollssällskap spelar sin första match genom tiderna torsdagen den 6 oktober.

Det är ett klassiskt klubbnamn, Örgryte. Den nya handbollsföreningen i Göteborg kallas Örgryte Handbollssällskap och har ingen direkt koppling till Örgryte IS som många känner igen från fotbollssammanhang. Det finns dock en själslig och hjärtlig koppling:

– Att vi tagit det här projektet från idéstadiet på en supporterbuss på väg till bortamatch, till att nu stå inför vår premiär känns helt magiskt. Men sådan är den, supporterrörelsen, den får saker gjorda. Och detta är bara början för en mycket fin förening, säger Felix Jonsson, ordförande och spelare i ÖHS.

– Vi har lyckats få ihop en slagkraftig trupp med bra blandning av rutin från de högre divisionerna och yngre killar som valt att inte satsa fullt ut på handbollen men vill fortsätta spela. Vi ska vara ett topplag i den här serien i år och förhoppningsvis ta klivet upp, säger Jesper Lunnevi, styrelseledamot och spelare i ÖHS.

Föreningen har än så länge ett herrlag som kommer spela i division 6 Västra. Ambitionen är dock att inför nästa säsong även ha ett damlag, och att föreningen ska fortsätta växa.

ÖHS är inte en del av alliansföreningen Örgryte IS. Det är eventuellt aktuellt att se om det är möjligt längre fram, men fokus i dagsläget är att bygga upp en långsiktig och bra förening. En förening som är till för medlemmar och supportrarnas skull. Det sociala engagemanget är också en viktig del i föreningen, och man valt att låta lagkapten bära en regnbågsfärgad armbindel och alla spelarna bära bilden av Dawit Isaak på lagtröjorna.

Premiären spelas klockan 20:15 i sporthallen Lundbystrand 1 på Hisingen mot Kungälvs HK 2.

Det återstår att se om detta väcker liv i sovande klubbar som IFK Göteborg och GAIS. Blåvitt hade, om undertecknad minns rätt, ett slags samarbete med IK Heim och S02. GAIS hade en handbollssektion mellan 1939-1964 och spelade ett tag i andradivisionen. Vi känner ju också till att både AIK, Djurgården och Hammarby har handbollssektioner.