Örgryte Handbollssällskap – nu en medlemsförening i Örgryte IS

Örgryte HS nu en del av Örgryte IS. Foto: Felix Jonsson.

Från en lös idé i en supporterbuss på väg till en bortamatch i fotboll för ett antal år sedan till att bli en medlemsförening i Örgryte IS 2020. Det har gått snabbt framåt för handbollen i Örgryte. Men de är inte färdiga ännu.

Det som från början var en idé om att fylla Öisarnas sportlucka vintertid har nu nått en än högre position. På lagets facebooksida meddelar de nu att Örgryte HS blivit den femte medlemsföreningen Örgryte IS. Deras ambition var hela tiden att uppfylla detta och nu är deras önskan lag.

Föreningen skapades 2016 och har sedan starten vuxit i storlek, idag har klubben både ett damlag och ett herrlag. Men det slutar inte där, nu har de nya mål, att dra igång en barn- och ungdomsverksamhet så snart det är möjligt.

I ett inlägg på klubbens facebooksida yttrar styrelsen sin glädje över beskedet att klubben nu nått in som medlemsförening i Örgryte IS och de är tacksamma att det rott sitt första mål i hamn.

”Vi i styrelsen är så oerhört stolta över, efter att första spadtaget togs 2016, få vara med och verklighetsställa det som var tanken från första början. Äntligen har vi förmånen att få vara med och bidra ytterligare till att bilda nya ÖISare och utöka den rödblå familjen.
ÖIS Handboll vill i sitt inträde tacka alla som gjort det här möjligt. Alla från tanke till handling till verkställande. Vare sig ni bidragit i form av partnerskap, publik, spelare, tränare, styrelse, förälder, barn, respektive eller sett till att ordet om oss spridits runt om i Sverige. Ett innerligt tack och ett stort välkomnande på vår resa in i framtiden.”, skriver styrelsen i ett facebookinlägg.

Klubben meddelar därtill till Handbollskanalen att de är på jakt efter en ny damtränare att leda den nya klubben framåt.

Frågan är om de två andra Göteborgsklubbarna GAIS och IFK Göteborg har planer på att väcka sina sovande handbollssektioner och skapa fler derbyn i Lilla London.