Örebro SK startar parahandboll för 10-åringar och äldre

Spelare under en träning med IFK Kristianstads Rullstolshandboll den 30 oktober 2019 i Kristianstad. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

Örebro SK Handboll Herr startar upp parahandboll tillsammans med Svenska kyrkan i Adolfsberg. Varannan söndag (ojämna veckor) får 10-åringar och äldre med funktionsvariation prova på parahandboll i Birgittaskolans idrottshall, meddelar klubben på sin hemsida.

Örebro SK:s parahandbollssatsning är en del av klubbens och Svenska kyrkans projekt ”Oändlig variation i rörelse”. Syftet med projektet är att personer i Örebro med funktionsvariation ska få möjlighet till bättre fysisk och psykisk hälsa.

– Vi vill att alla ska känna rörelseglädje och social gemenskap genom att få möjligheten att prova på olika parabollsporter och bli inkluderande i föreningen, säger Jerker Lindgren, ordförande ÖSK Handboll Herr, på hemsidan.

Det är sju ledare, under ledning av Dennis Junge, som arrangerar parahandbollen i Birgittaskolans idrottshall. De första tre gångerna är gratis att testa på, därefter får man betala en säsongsavgift.

– Det finns ett härligt driv i ledargruppen och alla har kompetens att arbeta med målgruppen. Nu vill vi ha fler deltagare men även volontärer som är med och bidrar till rörelseglädje för alla, säger Jerker Lindgren på hemsidan.

Mer information finns på kyrkans hemsida.