Nya rekommendationer öppnar upp för träningar igen

H43s Liv Sjöborg under Lundaspelen 2019. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Från och med imorgon, måndag 14/12, börjar nya rekommendationer att gälla för svensk handboll. Framförallt så ändras rekommendationerna kring barn och ungdomar födda 2004 och tidigare, som tidigare varken har fått träna eller spela matcher.

Svenska Handbollförbundet presenterar de nya rekommendationerna på sin hemsida, och har likt tidigare delat upp rekommendationerna mellan tre olika grupper: utövare födda 2005 eller senare, utövare födda 2004 och tidigare samt utövare på senior elitnivå.

Förutsättningarna ser fortsatt likadana ut för två av grupperna, de allra yngsta och elitspelarna – som får fortsätta att både träna och spela matcher. För gruppen som sträcker sig från 16 år upp till vuxen ålder kommer de nya rekommendationerna dock att förändra läget något, till det bättre.

Utövare födda 2004 och tidigare får från och med 14/12 genomföra träningar om de håller sig till de rekommendationer som SHF presenterar på sin hemsida. Denna grupp får dock inte spela matcher.

Precis som tidigare uppmanar SHF också till att genomföra aktiviteter utomhus, följa de riktlinjer som finns för hela landet och minimera antalet deltagare vid aktiviteter.

Länk: Rekommendationer gällande från och med den 14 december