Match i division 2 kan bli ärende för disciplinnämnden: ”Väldigt ovanligt”

Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Mötet mellan Lidingö och Kungsängen har följts av stora spekulationer. Nu meddelar tävlingsenheten att man är medvetna om händelseförloppet. 
– Vi har varit i kontakt med olika personer som har noterat detta, säger Svenska handbollförbundets tävlingschef Adam Engström till Handbollskanalen. 

Söndagens möte mellan Lidingö SK och Kungsängens SK i division 2 öst norra var den sista matchen innan serien delades upp i en fortsättningsserie och en uppflyttningsserie.

Det såg inte ut att bli särskilt mycket dramatik när Lidingö sprang ifrån till en komfortabel ledning och när en dryg minut återstod var hemmalaget i ledning med 35–19, vilket innebar att Kungsängen var fyra mål ifrån Åkersberga på den tredje och sista platsen till uppflyttningsserien (lagen stod på samma poäng).

Men under matchens avslutande 67 sekunder svarade Kungsängen för fyra mål, vilket gjorde att man säkrade tredjeplatsen – ett mål före Åkersberga.

För Lidingös del innebär Kungsängens avancemang till uppflyttningsserien att man får med sig ytterligare sex ”plusmål” eftersom man besegrade Åkersberga med 34–28.

Tävlingsenheten medveten

Handbollskanalen har varit i kontakt med förbundets tävlingsenhet. Där säger man att man har hört talas om matchen, men att det ännu inte är aktuellt med något ärende hos dömande organ (disciplinnämnden).

– Vi har varit i kontakt med olika personer som har noterat detta. Vi har pratat med distriktet för att reda ut detta. Det är väldigt ovanligt med den här typen av frågor och det handlar mycket om var det ligger rent bestämmelsemässigt. Det rör sig inte om någon protest, det handlar om huruvida Lidingö skulle ha gjort något för att gynna sig själva eller motståndaren. säger Adam Engström, tävlingschef, och fortsätter:

– En situation som denna omfattas inte av protestregler, om det skulle bli ett ärende så är det matchfixningsregler som gäller i så fall. Men vi är som sagt i ett stadie där vi samlar information och det är inte säkert att det blir något ärende av det, därför kan jag inte säga mer just nu.