Marcus Artursson mot säsong 13 i HK Hök

HK Hök, arkivbild. Foto: HK Hök

HK Hök är tillbaka i division 2 nästa säsong och med på resan blir huvudtränare Marcus Artursson som går mot sin trettonde säsong i klubben.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Det var tufft hela vägen in på målsnöret men HK Hök lyckades vinna division 3 södra före Kävlinge HK och Ystadpågarna. Under ledning av Marcus Artursson förlorade Laholmsklubben bara två matcher under hela säsongen och landade på +158 i målskillnad.

Nu meddelar klubben att Artursson bestämt sig för ytterligare en säsong på ledarbänken. Det blir hans trettonde (!) säsong i Hök och via en post på Instagram motiverar han sitt beslut:

BREAKING NEWS! COACH M SIGNERAR KONTRAKT FÖR SIN TRETTONDE RAKA SÄSONG I HK HÖK! Efter en tids funderande har coach M bestämt sig för en fortsättning i poplaget HK Hök. Vi fick tag i coach M på hans nya Iphone, med extra lång batteritid, vilket bådar gott inför säsongen: ”Det uppstod en stor tomhet efter serievinsten. Killarna har blivit som min andra familj och jag älskar att spendera tid med dem. I min karriär har jag alltid varit trogen mina klubbar, jag har helt enkelt svårt att skiljas ifrån människor jag tycker om. Att killarna sedan är fantastiska handbollsspelare och jag gillar handboll är en bra kombo. Gensvaret ifrån spelarna efter jag bestämt mig, har varit otroligt. På mindre än ett halvt dygn var truppen på banan igen. Den blir näst intill intakt, sen kommer vi alltid behöva göra anpassningar för vissa spelare beroende på jobb och familj. Vi kommer även behöva bredda truppen med någon spelare på varje position för att kunna hålla bra träningar och spela matcher. Vi kommer fortsätta köra vår stil med två träningar i veckan och en motivationshöjande vår och sommar med egen träning. Det ska bli spännande att se vad vi kan göra i div. 2 denna gång. Det kommer naturligtvis bli otroligt tufft, men vi antar utmaningen med ett leende på läpparna. Sen är HK Hök så mycket mer än handboll. Den gemenskap och sammanhållning som finns är unik. Det i kombination med härliga vinnarskallar ska bli roligt att följa kommande säsong”, säger coach M i en som vanligt lång kommentar. Vi på Hawks News kommer inom kort med mer info inför säsongen 2018/2019!

Ett inlägg delat av Wearethehawks (@wearethehawks)

Marcus Artursson drar ett tungt lass i den lokala handbollen där han förutom uppdraget i HK Hök även agerar instruktör på Aspero. Han deltar även på ledarutbildningar för ungdomar i ett samarbete mellan Halmstad Handboll och SISU. En go gubbe helt enkelt som agerar förebild för hur roligt man kan ha som handbollsledare.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here