Lukas Karlsson tränade IFK Nyköping

Lukas Karlsson, till vardags proffs i danska Ribe-Esbjerg, hoppade in och tränade IFK Nyköping under ett pass. Nyköpingssonen verkade trivas i rollen.

ANNONS

– Farsan (Kent Karlsson) är ju med i klubben och sådär. Han frågade om jag var sugen på att komma hit en träning och det tackade jag såklart ja till. Det är alltid roligt att vara här och träffa alla trevliga människor, säger Lukas Karlsson till sn.se.

Lukas Karlsson har som bekant IFK Nyköping som moderklubb och fick alltså hoppa in under ett bollpass och leda träningen.

– Det jag tror att jag kan komma med är smådetaljer för effektiviteten. Att man ska våga dra ner på tempot och tempoväxla. Många vill så mycket men det går för snabbt ibland. Man måste våga vara lite cool och få en överblick på spelet.

Att den före detta landslagsspelaren gjorde skillnad märktes inte minst när han kom med ett direktiv, spelarna följde det och det blev succé. Simon Skuthälla, en av spelarna i Nyköping, tyckte om att ha Karlsson som tränare.

– Det var kul att han var här. Man lyssnar och tar in det han säger. Man får många bra tips. Och just för mig som har samma position som honom (mittnia) blir det extra roligt och lärorikt. Det är kul att höra en annan röst också.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here