Linus Ekman klar för Sävedalens HK

Linus Ekman. Foto: Viktor Ljungström

Tung värvning i division 3 västsvenska västra där Sävedalens HK fortsätter den fina generationsväxlingen och plockar in Linus Ekman.

ANNONS

Sävedalens HK har gjort en hygglig höstsäsong och samlat på sig 11 poäng på 9 matcher i division 3 västsvenska västra. Det mest uppseendeväckande är annars generationsväxlingen som pågår.

I matchen mot IK Celtic förra veckan gjorde de unga 20 av 25 mål för Sävedalen och snart lär det bli mer. Nu har klubben nämligen säkrat en tung pjäs i form av Linus Ekman.

24-åringen spelade förra säsongen för IK Sävehof i Handbollsligan men valde att trappa ner och satsa på tränarkarriären. Han coachar nu IK Baltichovs talangfulla A-flickor och sade såhär i oktober när kontraktet var signerat:

– Då jag tyvärr fick lägga ner min egna karriär som spelare så har tränarkarriären känts som ett naturligt steg. Att få träna ett tjejlag känns mycket stimulerande och då med ett gäng tjejer som verkligen vill utvecklas känns riktigt bra. Jag hoppas min erfarenhet skall få dessa redan duktiga tjejer att utvecklas ännu mer.

Nu återförenas han med flera spelare från Sävehofs P93-kull som Christoffer Edvardsson, Joel Forsberg och Tobias ”BomBom” Tollbom. Nästa match spelas hemma på söndag mot Onsala HK. Avkast 17.30 i Ugglum – blir det debut då tro?

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here