Lasse Eklöv blir tränare för H43 Lund

Lasse Eklöv tar över H43 Lunds damlag. Foto: H43 Lund

Lasse Eklöv tar över som tränare för H43 Lunds damlag i division 2 södra nästa säsong, det skriver klubben på sin hemsida.

I februari tidigare i år lämnade Lasse Eklöv sitt uppdrag som tränare för allsvenska Eslövs IK med omedelbar verkan efter en halvknackig säsong. Han hade då haft hand om laget under två tidigare säsonger där laget hållit sig på den övre halvan.

– Ibland kan det sportsliga gå alldeles utmärkt men gruppmässigt inte stämma. Vi har därför tillsammans med Lasse bestämt att gruppen behöver en ny röst, skrev Eslövs IK då på klubbsajten.

Nu har Lasse Eklöv kommit överens med en ny klubb, eller en gammal klubb för han själv då han spelade i föreningen i många år, alltså H43 Lund. Kontraktet är skrivet över tre år.

– H43 Lund är klubben jag själv spelade i och representerade i elitserien under många år. Naturligtvis känns det lite extra i hjärtat att nu vara tillbaka, säger han på H43:s hemsida.

Eklöv, som även har varit assisterande tränare i H65 Höör då laget tog SM-guld 2017 och silver året efter, kommer att spela en instrumental del i H43:s damsatsning. Han tror dock att det kommer att bli hård konkurrens därnere i Skåne.

– Det är flera föreningar i Skåne som de senaste åren startat en damelitsatsning vilket innebär att konkurrensen om elitspelare i regionen är stenhård. Min roll i H43 Lund blir att vara med och forma ett representationslag på damsidan som ska utvecklas sakta men säkert och en rimlig målsättning är först och främst Allsvenskan. När är inte det viktigaste – utan hur. Vi ska ta tillvara på det stora underlag som redan finns och se till att fler fortsätter att spela handboll länge. Inte bara i H43 Lund – utan över huvud taget, säger han på hemsidan.

Vi är glada att kunna meddela att Lasse Eklöv tar över som tränare för H43 Lunds damlag! Välkommen tillbaka Lasse!Läs mer om denna spännande nyhet på vår hemsida.

Posted by H43 Lunds officiella on Thursday, April 29, 2021