Kropps värvar qatarisk bosnier som spelat U21-VM

Adson Bajric. Foto: GF Kroppskultur

GF Kroppskultur rustar truppen inför seriestarten. Klubben slutför just nu pappersarbetet för niometaren Adson Bajric.

Adson Bajric förstärker GF Kroppskultur. Det meddelar klubben via sin hemsida. 24-åringen är en fysisk mittnia/vänsternia som har en annorlunda karriär bakom sig innan han nu landar i Uddevalla.

Bajric är fostrad i bosniska RK Kotor Varos men flyttade redan som 17-åring till Qatar för spel med Qatar Sports Club. En pusselbit i den satsning som Qatar gjorde på sina landslag med en strategi att värva in spelare från Balkan.

Bajric tillbringade åren 2013 – 2018 i Qatar SC innan han vände tillbaka en säsong till Bosnien-Hercegovina och RK Maglaj. I september 2019 ritade han på för Al-Shamal och återvände till Qatar.

Med de qatariska ungdomslandslagen har han fått uppleva en del. Dels spel i Asian Youth Games 2013 där Qatar vann handbollsturneringen före Sydkorea och Bahrain.

Sommaren 2014 tillbringade han en vecka i Nanjing, Kina för Ungdoms-OS. Qatar gick till semifinal och förlorade sedan bronset till Norge. Ett norskt lag med spelare som Magnus Abelvik Röd, Kevin Gulliksen, Aksel Horgen och Kristian Saeverås. Slovenien vann för övrigt guldet med Blaz Janc, Urh Kastelic, Tilen Sokolic och Gal Marguc i laget.

Efter guld i Asiatiska mästerskapen 2016 blev det också spel i U21-VM 2017 för Bajric. De mötte Sverige i gruppspelet och torskade 21-22 för att sedan sluta sist i gruppen. 21 av 24 blev slutplacering och 4 mål på 9 skott för Bajric genom turneringen.

Som sagt, en hel del upplevelser utöver det vanliga – återstår att se vad matcher mot Sörhaga, Särökometerna och Stenungsund ger för minnen.

Och så är ni såklart nyfikna på att se honom in action. Här är ett par klipp från YouTube!