Klubbtrio samarbetar i norra Stockholm

Täby Centrums division 2-lag ingår i samarbetsavtalet. Foto: Täby Handboll.

AIK Handboll, Täby Handboll och Åkersberga HK ordnar tätare samarbete och skapar en fil genom seriesystemet. Klubbarna skriver om de nya möjligheterna i ett pressmeddelande.

Att handbollen i Norrort ska stärkas är grundtanken. AIK, Täby och Åkersberga vill också se till att hålla spelarnas ambitionsnivå levande. Från ungdomstiden upp i seniorålder.

– I de flesta fall hänvisas unga spelare till antingen söka en ny förening eller att sluta spela handboll när man når seniornivå. Det är ju sällan den egna föreningens seniorlag passar den enskilda spelarens färdighetsnivå i övergången från ungdoms- till seniornivå. Genom vårt system av samarbeten kan vi erbjuda maximala möjligheter för våra unga spelare att fortsätta att spela handboll upp på seniornivå, säger Täbys ordförande Per Johansson i pressutskicket.

– Stockholm är landets största handbollsdistrikt och föreningarna bedriver en bra utbildning av barn- och ungdomsspelare, vilket visar sig i ofta framskjutna placeringar i USM och i Sverigecupen. Problemet är att många spelare har svårt att ta steget upp på seniornivå. Jag tror att det beror på att föreningarna i Stockholmsområdet inte har varit tillräckligt intresserade av att samarbeta, säger Ingemar Linnéll, sportchef i AIK.

– Under flera år har vi i AIK Handboll och tidigare i Ricoh HK prövat olika former av samarbete med andra föreningar i syfte att stärka handbollen i Stockholmsområdet. Nu känns det som att vi har hittat rätt med Täby Handboll och Åkersberg, fortsätter Linnéll i klubbarnas gemensamma pressmeddelande.

Nuvarande serietillhörighet är Allsvenskan i AIK:s fall, division 1 norra för Täby HBK och division 2 norra för Täby Centrum HK. I och med samarbetet kan Åkersberga HK starta upp seniorverksamhet och kliva in i division 4 östsvenska södra.