KFUM Kalmar HK satsar mot Allsvenskan

Ellen och Emma Gunder. Foto: KFUM Kalmar HK

KFUM Kalmar HK satsar mot att nå Allsvenskan med sitt damlag inom tre år. Som ett led i det byggs en stark trupp och klubben presenterar nyförvärv på löpande band. Senast i raden är systrarna Ellen och Emma Gunder samt Elsa Jonsson från IFK Kristianstad, det skriver klubben i ett pressmeddelande.

Inom tre år satsar klubben alltså på att damlaget ska spela i Allsvenskan. Det kommer naturligtvis att bli en tuff utmaning eftersom laget förra säsongen spelade i division 2. Men det finns en stark organisation på plats och nu börjar truppen också att sätta sig.

Kalmar har gjort klart med systrarna Ellen och Emma Gunder, två spelare som klubben hoppas ska kunna bli tongivande direkt. Dessutom värvas Elsa Jonsson från IFK Kristianstad in.

– Elsa blir ett starkt tillskott på 9 meter där vi får hoppas att hon noteras i målprotokollet många gånger kommande säsong. Elsa blir en viktig pusselbit i vår ambition att flytta fram positionerna för vårt damlag, säger klubbens damansvarige Magnus Carlsholm i ett pressmeddelande.