Kalmartalangen drömmer om högsta serien

Foto: IFK Kristianstad

Kalmar HK:s P00/01-lag slutade på nionde plats i tabellen. Trots det lyckades deras talang Armen Aslanyan vinna skytteligan. Nu drömmer nian om elitspel och publikhav.

Armen Aslanyan hade en imponerande säsong i Småland/Blekinges P00/01-serie i år. På 16 matcher stod 17-åringen för 115 mål, en tredjedel av Kalmars totala målskörd, och elva fler än tvåan i skytteligan, Theo Claesson från Vetlanda HF. Bedriften har säkert fått vissa elitklubbar att spetsa öronen, men Armen vet att det finns mer att jobba på innan det. Och sånt som är bra.

– Jag måste bli fysiskt starkare, säger han till 24Kalmar.se

– Jag skjuter ganska bra, och mycket. Sedan är jag snabb och explosiv men inte så stor – jag väger bara 80 kilo vilket inte är så mycket för en niometersspelare i handboll, tillägger talangen.

Nästa säsong fyller Aslanyan 18 år, då är det dags att konkurrera i Kalmars a-lag som gick upp till division 2.

– De säger att de ska satsa mot division 1 så det kan bli tufft beroende på vilka spelare de tar in. Jag måste bli större och fysiskt starkare, säger den 182 centimeter långe vänster- och mittnian till 24Kalmar.se.

Men drömmarna stannar inte i division 2, eller ens ettan. Han hoppas istället på publikfester i högsta serien, även om han inser alternativen.

– Jag vill spela inför mycket publik. Kristianstad (svenska mästarna) hade varit kul men det blir nog svårt. Men kanske man får provträna med Alstermo (allsvenskan) i framtiden.

Länk till artikeln på 24Kalmar.se

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here