Irländsk landslagsspelare klar för IK Celtic

Chris O'Reilly klar för IK Celtic. Här med den klassiska NORDIC-tröjan sponsrad av Hasses Grönsaker Olskrokstorget. Foto: IK Celtic

En irländsk spelare till en irländsk klubb. Chris O’Reilly förstärker IK Celtic.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

IK Celtic är en av Göteborgs mest klassiska klubbar, bildad redan 1907 som IF Celtic av hamnarbetare från Irland och Skottland. 1945 ombildades klubben som IK Celtic och numera huserar representationslaget i division 3 västsvenska västra.

De irländska rötterna gör det senaste nyförvärvet lite mer speciellt. Chris O’Reilly är nämligen landslagsspelare för Irland med ett 40-tal matcher i den gröna dressen. Han är fostrad i North Kildare och har även spelat för Dublin International och UCD i hemlandet.

27-åringen är vänsterhänt och spelar på högerniopositionen. En tung skytt som även gjort några säsonger i Tyskland för PHC Wittenberge samt senast i Österrike för Fivers WAT Margareten. Där till kommer alltså EM-kval, Challenge Trophy och andra turneringar med Irland samt spel i Challenge Cup med Dublin International HC.

Driver handbollspodcast

Vid sidan av handbollen är Chris O’Reilly journalist och har ni inte lyssnat på hans podcast rekommenderar vi er det. (Un)informed Handball Hour kallas den som han gör tillsammans med Brian Campion:

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here