IFK Ystad igång med damsektion

För några år sedan drog Ystads IF igång med sin damsatsning – nu hänger lokalrivalen IFK Ystad på. Klubben har startat sitt första damlag någonsin, det skriver Skånesport.

Ystads IF:s damlag närmar sig eliten steg för steg, men IFK Ystad har alltså aldrig haft ett damlag, förrän nu. Joakim Öhrström är ordförande i klubben och säger så här till Skånesport om satsningen:

– I Ystad har det varit Pandora som stått för damidrotten genom åren, ända sedan 1930-talet. De har hållit fanan högt och gjort det väldigt bra. Förra våren fanns det dock bara ett lag kvar i Pandora, F05-laget, och då fick vi erbjudandet att ta in dem under IFK Ystad-flagg. Och så blev det. När vi offentliggjorde F05-övertagande de så fick vi direkt frågan om vi kunde ha något damlag också. Och visst, det var vi positivt inställda till, men det är inget man snyter ur näsan direkt.

Nu har IFK Ystad ett A-lag i division 3, ett F05-lag samt ytterligare några flicklag. Huvudtränare för A-laget är Kenan Kozica och han drömmer om avancemang i seriesystemet.

– Målet är SHE, men vi tar allt successivt och försöker att skapa oss ett namn först, säger han till Skånesport.

LÄNK: IFK Ystad:s första damlag igång – “Vi siktar på SHE”