IFK Kristianstad lånar Moa Sandell

Moa Sandell. Foto: Christoffer Borg Mattisson

IFK Kristianstad lånar Moa Sandell från Team Eslöv. Det innebär att målvakten kommer att representera IFK Kristianstad över nästa säsong, skriver klubben på sin hemsida.

IFK Kristianstad går som tåget i division 3 södra där laget har vunnit 17 av 17 matcher och kommer att spela i division 2 nästa säsong. Trots att målvaktspositionen redan sett riktigt bra ut förstärks lagets nu alltså av Moa Sandell, som har rutin från SHE med Team Eslöv.

– Med två säsonger av SHE-handboll i ryggen hoppas jag på att kunna tillföra lite rutin till laget trots min unga ålder samtidigt som jag utvecklas i en ledande handbollsmiljö. Jag planerar att läsa på högskolan i Kristianstad och vill fortsätta att utvecklas som handbollsspelare. Därför valde jag IFK Kristianstad, som är en klubb som nu satsar på sina damer. Jag ser fram emot lagets resa till spel i högre divisioner, säger Moa Sandell till hemsidan.

Sandell är född 1999 och är såklart ett meriterat nyförvärv för en blivande division 2-klubb.

– Jag har haft koll på Moa sedan hon var 12-13 år gammal och jag var tränare i Eslövs IK. Målvaktsposten har inte varit ett problem för oss under säsongen, snarare tvärtom. Men när möjligheten att låna Moa dök upp så kunde vi helt enkelt inte säga nej. Vi kommer ha det bra beställt på målvaktssidan nästa säsong och jag är säker på att det kommer bidra till att laget fortsätter utvecklas, säger tränaren Mattias Johansson till klubbens hemsida.

LÄNK