IF Hallby träningsslog IFK Skövde

Hampus Dahlgren. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN.

Arena Skövde var platsen för gårdagens träningsmatch mellan Skövde och Hallby. Fjolårets slutspelstvåa gick in som favoriter, men det var Hallby som dominerade matchen igenom. 

Den nya handbollssäsongen börjar sakta dra igång. Lagen samlas för att påbörja träningen inför säsongen och träningsmatcherna blir allt fler. Igår tog Skövde emot Hallby för säsongens första träningsmatchen. Skövde, som slutade tvåa i Handbollsligan förra året, gick in som favoriter, men Hallby ville visa att sommarens träning gett resultat.

Hallby, som inte spelat en match sedan mars, visade inga tecken på ringrostighet utan imponerade stort. 13-7 i paus blev till förkrossande 31-19 efter 60 minuter. En fin start på säsongen för Hallby, medan Skövde har en hel del att fundera på.

– Vi är givetvis mycket besvikna över prestationen, säger IFK-tränaren Henrik Signell till klubbens hemsida och fortsätter:

– Möjligen kan det vara så att det blir en ordentlig väckarklocka. Vi måste verkligen ta oss samman och det redan på nästa träning. Det finns mycket mer att önska både lagmässigt och individuellt sett.

Hallbys tränare Anders Hallberg drar dock inga större växlar av resultatet, men är såklart nöjd över vinsten.

– Det är alltid svårt att veta vart man ligger efter en försäsong men vi fick bra svar i kvällens match. Vi har ändrat en hel del i vårt anfallsspel och fokuserat mycket på andra fasen, vilket fungerade bra ikväll och är ett kvitto på att vi är på rätt väg. Vi hade många fina, snabba anfall med bra aktioner, säger Hallberg till klubbens hemsida och fortsätter:

– Utöver det är jag nöjd med både försvars- och målvaktsspel där många spelare gjorde bra ifrån sig. Det var även roligt att se nyförvärven hungriga och att de tar för sig ordentligt. Jag fokuserar inte så mycket på resultatet eftersom det är en träningsmatch i juli men det är skönt att se att det vi tränat på gett resultat.

Hallby hade tretton olika målskyttar i protokollet, vilket får ses som ett bevis på en fin bredd i truppen.

Målskyttar:

IFK Skövde HK: Bjarni Valdimarsson 4, Jonas Samuelsson 4, Daniel Ekman 3, Viktor Hallén 2, Kristian Svenson 2, William Elovson 1, Viktor Siem 1, Jonas Burud 1 och Markus Sjöbrink 1.

IF Hallby HK: Hampus Dahlgren 5, Albin Broman 5, Sebastian Mossestad 4, Oskar Hedvall 3, Gustaf Wedberg 3,  Filip Berensen 2, Linus Eriksson 2, Martin Mårtensson 2, Markus Andersson 1, Alexander Rydh 1, Jesper Jakobsson 1, Hampus Söderman 1 och Lukas Palmqvist 1.