Hultsfred tappar halva laget – begär sig ner i trean

Hultsfreds HF har haft en tung sommar med många spelarförluster.
Nu står det klart att de begär ner sig själva i division 3.
– Det är så många som försvinner så vi hade blivit ett stryklag, säger Ulf Larsson, i föreningens herrutskott, till Dagens Hultsfred.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Via kval mot Cyrus klarade sig Hultsfreds HF kvar i division 2. Till den kommande säsongen var de inplacerade i den vidsträckta division 2 södra – men nu står klart att inte blir så fallet. Herrlagets många spelarförluster har gjort att de nu begärt ner sig själva i division 3.

– Seniorsektionen hade möte förra veckan angående seniorlaget och då tog vi beslutet att begära ned oss själva i division tre. Anledningen är att halva laget försvinner, de flyttar eller slutar. Då har vi inte där att göra. Det är så många som försvinner så vi hade blivit ett stryklag, säger Ulf Larsson, i föreningens herrsektion, till Dagens Hultsfred.

Hultsfredsprofilen menar att föreningen har flera lovande ungdomslag, men att det kommer dröja några år innan de är att räkna med igen. Att de inte kommer till spel alls i höst är han dock inte orolig för.

– Nej, det hoppas jag verkligen inte. Vi har lagt all kraft på division 2, men det finns inte mycket att hämta i vårt upptagningsområde tyvärr. Men vi ska ha igång en seniorverksamhet och det ska vara roligt att titta på oss, säger Larsson.

LÄNK: BESKEDET: Klubben tvingas dra sig ur: ”Är tråkigt”

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here