Helltonprofiler blev guldhjältar med Carlstad Crusaders

Carlstad Crusaders Linda Johansson och Karin Ullen jublar. Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån.

Linda Johansson var lagkapten med stor kapacitet och repertoar, Karin Ullén spred energi och skapade mycket i anfallen under många säsonger. På handbollstiden vill säga, duon bär numera en annan Karlstadklubb till guld.

På Borås Arenas gräs hade Johansson och Ullén fler skydd och tacklade betydligt tuffare än för några år sedan. Finalen mot Örebro Black Knights gav Carlstad Crusaders sitt andra raka SM-guld, ännu ett kvitto på att de båda handbollkändisarna klarat att sadla om.

En ny sport, ändrade träningsrutiner och ett annat regelverk. Dessutom skillnader i den intressanta statistiken, Ullén tog sig 148 running yards plus 65 receiving och bidrog med en touchdown när Carlstad vände matchen i strilande regn.

– Jag fick grisa idag, det var fruktansvärt kul! Vi märkte, och visste att vi inte kunde spela på samma sätt som vi brukar. Vi hittade ett mer run-baserat spel och det gick ju jättebra, sade Ullén till Nya Wermlands-Tidningen.

Karin Ullén – svårstoppad matchvinnare för Carlstad Crusaders. Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån.

Hon var kort sagt bäst på planen och i centrum för guldfirandet efter 14–8.

– Att göra det här igen, vi var i en helt annan situation än förra året men att vi lyckades knyta ihop säcken i år igen. Ja, det är svinhäftigt, vi är ett helt fantastiskt lag, jublade Ullén till tidningen.

Landslaget i amerikansk fotboll kallar ofta på kompisarna som följts åt i idrottslivet. Men lördagkvällen handlade bara om att Johansson, Ullén och Carlstad Crusaders var bäst i Sverige.

– Det är så himla häftigt! Så kul att få vara med om en sån här sak med det här gänget och Linda som spelade handboll med förut, sade Ullén till NWT.

Länk: Ullén: “Det pirrar i hela kroppen”––