Handbollsfitness – nya motionsformen i Mörrum

Foto: RF/Sisu Blekinge

Det är populärt, av goda anledningar, att röra på sig och nya träningsformer poppar upp här och där. Kreativa föreningen Mörrum Handboll vill också haka på och har därför startat upp Handbollsfitness, skriver RF/Sisu Blekinge.

I torsdags samlades ledare från Mörrums Handboll och intresserade deltagare för att genomföra Blekinges första Handbollsfitness-pass.

”Träningsformen är en form av gruppträning i stationsform som varvar perspektiven Power, Puls och Play. En träningsform som fokuserar på rörelseglädje, där inga förkunskaper krävs och som har visat sig nå nya utövare”, går att läsa på RF/Sisu Blekinges hemsida.

– I Mörrums Handboll vill vi hela tiden utveckla verksamheten och erbjuda aktiviteter för fler. Vi vill förmedla det som vi växte upp med, och utveckla det med dagens förutsättningar. Det ska vara gött att komma till Mörrum, och kännas öppet och inkluderande. Att vi är en förening för alla, säger Anders Hjörring, projektledare för Handbollsfitness i Mörrums Handboll.

Träningspasset blev en succé och tankar om fortsättning finns, såklart. Under våren och sommaren hoppas även föreningen att kunna genomföra Handbollsfitness på beachplan.

– Idrotten kan alltid hitta nya möjligheter att hålla igång folk och skapa gemenskap. Våga testa!, är Anders Hjörrings medskick till andra föreningar.