Hampus Jildenbäck klar med handbollskarriären

Hampus Jildenbäck under tiden i Lugi. FOTO: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Det dryga året i Saint-Raphael Var blev hans sista med rejäl handbollssatsning. Sportbladet skriver att Hampus Jildenbäck flyttat hem och går vidare med ett civilt jobb.

– Jag känner mig färdig med handbollen, säger han till tidningen.

– Jag har testat Frankrike-grejen, vilket var ett mål, och det var inte så bra som jag hade tänkt mig, fortsätter kantspelaren.

Jildenbäck gjorde sin ungdomstid i IFK Tumba och fortsatte till skånska klubbar innan han tog sig till Norge kring förra decennieskiftet.

Genombrottet kom via flera års grovjobb när högersexan återvänt till Lugi HF 2013. Jildenbäck tog sig till toppen i vinrött, blev landslagsmässig och utsågs till ligans bästa spelare på sin position under tre säsonger.

I januari 2019 infriade han proffsdrömmen och lämnade nästan på studs för Saint-Raphael Var.

I samtalet med Sportbladet förklarar han att mening och mål inte riktigt gick ihop för honom i södra Frankrike.

– Tränarna var inte jättebra och klubbledningen överlag var inte så proffsig. Det var bättre spelare och mer pengar, men spelsystem och ideologi och sånt var inte på något sätt bättre än i Lugi under Tomas (Axnér). Jag hade heller inte så mycket gemensamt med så många av mina lagkamrater, säger Jildenbäck.

Den civila karriären pockar på uppmärksamhet och Jildenbäck är tillbaka med jobb och bostad på svensk mark. Handbollslivet förefaller avslutat, men 31-åringen aviserar iallafall något inhopp i för AIK i Allsvenskan.

Länk: Avslöjar: Frankrikeproffset lägger av