Hammarby värvar Louise Neidenström

Louise Neidenström. Foto: Hammarby IF HF.

Hammarbys damer satsar på att klättra i seriesystemet och nu gör de klart med den rutinerade målvakten Louise Neidenström, som gör comeback på handbollsplanen.

Louise Neidenström har rutin från högstaligan med Kristianstad HK och efter en tids uppehåll gör hon nu comeback i Hammarby IF HF inför den kommande säsongen.

– Det känns spännande och kul att göra comeback. Jag har försökt att lägga skorna på hyllan flera gånger men suget att spela handboll kommer alltid tillbaka, säger hon på Hammarbys hemsida.

Hammarby beskriver Neidenström som en snabb målvakt med stor spelförståelse och precisa utkast och hoppas att hon ska kunna agera mentor åt truppens övriga målvakter.

 Valet föll på Hammarby eftersom jag hört gott om laget och jag fick en bra känsla när jag provtränade. Det är ett härligt gäng med bra go, fart och en skön nivå för mig just nu. Att det dessutom finns en ambition i föreningen känns spännande, säger Neidenström och fortsätter:

 Mina förväntningar är att ha kul och hitta tillbaka till glädjen i handbollen. Såklart hade det även varit roligt och en bonus att få gå upp en division.

Hammarbys tränare John Lindvall är nöjd med sitt nyförvärv:

– Louise är en viktig pusselbit i vårt truppbygge inför kommande säsong. Hon tillför mycket med sin rutin och delar frikostigt med sig av sin erfarenhet till övriga spelare på ett ödmjukt och bra sätt. Nu har vi en riktigt stark målvaktsbesättning och ser med tillförsikt fram emot nästa säsong, säger han.

Länk: Elitseriemeriterad målvakt klar för damlaget