GP undersöker: Så utsatta är ungdomsledare

Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

Göteborgs-Posten har genomfört en stor undersökning på hur utsatta stadens ungdomsledare är för påtryckningar och hot utifrån. Den visar att 29,6 procent har utsatts för påtryckningar från föräldrar, och 6 procent har utsatts för hot. Undersökningen går att läsa i sin helhet på GP.se.

”Nästan 500 ungdomsledare i nio av stadens elitklubbar (Frölunda HC, IFK Göteborg, BK Häcken, Gais, Örgryte IS, IK Sävehof, Redbergslids IK, Önnereds HK och Pixbo Wallenstam) har svarat på den stora enkät som Göteborgs-Postens sportredaktion skickat ut.”, skriver Göteborgs-Posten.

I undersökningen framkommer uppgifter att 29,6 procent av de tillfrågade ledarna har upplevt påtryckningar från föräldrar angående till exempel laguttagningar. I texten berättar ledare att graden av allvar kan variera i dessa fall, men att nästa siffra är desto mer upprörande.

Den siffran är att 6 procent av de tillfrågade ledarna utsatts för vad de skulle rubricera som hot från föräldrar till barn som de har tränat.

– Det är desto allvarligare. Det är tillräckligt. Det är alldeles förjävligt. Ingen ska utsättas för hot, säger Inge Nilsson, ungdomsansvarig för Pixbos innebandylag, till GP.

Hela artikeln med intervjuade ledare finns på GP.se