Full gång i Trim-SM

Hampus Jildenbäck i hittills obesegrade IFK Tumba, mot Sannadals SK.

IFK Tumba har gått rent på herrsidan men jagas bland annat av Café Lillans stjärnprydda uppställning. I damturneringen har Skövde HF gått fram som en ångvält i två matcher men slutspelet i Trim-SM kan innehålla tvära kast.

Flera hallar i Stockholmstrakten öppnar för en blandning av gemyt, tuffa dueller och all-in på minst sagt rutinerade handbollares villkor under helgen.

Sammanlagt 26 lag kom till start i Trim-SM, SM-turneringen för spelare som har fyllt 35 år.

Herrarnas tävling innehåller 16 lag och när gruppspelet närmar sig sitt slut har ett några lag höjt sig över mängden. Tumba mosade Stockholmspolisen IF, Sannadals SK och HK Drott med pålitlige Oskar Karholm i måltagen och namnkunniga Hampus Jildenbäck och Jesper Linnéll att tillgå på kant och linje.

Skånela IF fick släppa en poäng innan sin gruppseger, Jimmy Karlssons kvitteringe till 18–18 mot IK Nord var viktig i sluttabellen.

Café Lillan har inte tagit några fångar i sina inledande matcher och lassar på med bland annat Johan Petersson, Zoran Roganovic och duellspelaren Erik Axelsson i målprotokollen.

Therese Islas Helgesson. Foto: Matthew Tipple.

Damtiteln rör tio lag, där gruppspelet går i mål lördag förmiddag. Skövde imponerar med fyra poäng och 50-6 i målskillnad i väntan på tuffare motstånd. Anna Larsson, Malin Larsson och Therese Islas Helgesson hjälpte till att piska upp ett övermäktigt tempo för BK Sol och Vallentuna HK. I det senare fallet avslutade SHF med att hålla nollan nästan en halvtimme till 28–1.