Första nio spelarna klara för IFK Ystad

I januari kom beskedet att IFK Ystad startar upp ett damlag i division 3 till hösten. Nu rapporterar Ystads Allehanda att de första spelarna har presenterats för klubben.

IFK Ystad kommer att vara med och handbollsfajtas på två fronter i framtiden. I januari kom beskedet att föreningen startar upp ett damlag som ska tränas av Kenan Kozica och Niklas Borgström. Laget börjar sin resa i en av Skånes division 3-serier men målet är att ta sig till SHE, rapporterade Ystads Allehanda.

Nu har klubben tagit konkreta steg mot vägen uppåt då man har värvat in nio spelare till den kommande säsongen.

– Det är väldigt kul att vi äntligen har kunnat börja presentera lite spelare. En del har varit klara ett tag, men vi har velat vänta med att släppa dem. Några har haft kontrakt med andra klubbar och vi har väntat nu till säsongen är över med att presentera dem, säger Kenan Kozica till YA.

I tidningen presenteras sex av nyförvärven: Malva Sjölander Holmgren, Erica Andersson, Amanda Holmgren, Sofia Jönsson, Filippa Borgström och Emilia Persson. Totalt ska det alltså röra sig om nio spelare och klubben hoppas att göra klart med ytterligare ett gäng inför säsongen.

– Målet är att få in 20 tjejer. Får vi sen bara in 14-15 är det bra också. Men det är svårt när man startar upp någonting från början, då hade det varit enklare om vi varit lite fler, säger Kenan Kozica till YA

HELA INTERVJUN PÅ YSTADS ALLEHANDA