Ett steg närmare ny hall i Backa – klar senast 2025

Den efterlängtade fullmåttshallen i Backa i Göteborg ser nu ut att vara ett steg närmare verklighet.

Anläggningsbristen runt om i landet är på akuta nivåer i vissa områden. Idrottsföreningar tvingas säga nej till barn och ungdomar som vill aktivera sig och kvaliteten i befintlig verksamhet blir lidande när inte förutsättningar finns att bedriva den på ett modernt sätt.

Nu ser en av de mest omtalade hallfrågorna i landet ut att närma sig en lösning. Åtminstone har den kommit ett steg närmare.

Igår torsdag höll nämligen Göteborgs kommunfullmäktige sammanträde och beslutade budgeten för 2023. Det blev en framgång för det rödgröna styret som fick bifall från kommunstyrelsen om det gemensamma budgetförslaget från S, V och MP.

Om vi då gräver i, vad stod det i budgeten för 2023 egentligen?

”Idrotts- och föreningsnämnden får i uppdrag att i samverkan med stadsbyggnadsnämnden och exploateringsnämnden möjliggöra att en ny fullmåttshall i Backa driftsätts senast 2025.”

Skarpare än så kan det nog inte bli just nu så nu lär det bli full fart hos IOFF i Göteborg att göra verklighet av detta projekt. Och för lokala föreningen Backa HK kan det alltså bli en ny hall från 2025.