Emilia Eriksson tar sig till Alingsås

Emilia Eriksson. Foto: Alingsås HK.

IK Sävehof är tidigare klubbadress för Alingsås HK:s nya målvakt Emilia Eriksson. Med keepern med i spelet tar division 2-klubben ytterligare steg mot ökad kapacitet och sänkt seriesiffra.

Eriksson, 19, presenteras av klubbens hemsida men sköter själv rapporteringen om sitt bidrag till laget.

– Jag är en lång målvakt som gillar att använda storleken till min fördel. Alingsås kändes som ett bra val för min fortsatta utveckling och truppen känns spännande, och med de ambitioner som finns tror jag vi kan nå långt, säger hon till hemsidan.

Linnea Eklund, som anslöt i ung ålder från Finland och ur-AHK:aren Sofia Sandberg är övriga målvakter inför nästa säsong. Eriksson som nådde sydligare breddgrader från Sikeå SK har den senaste säsongen spelat division 1-handboll med S-hof. Just det sammanhang där Alingsås hoppas att figurera framgent.

– Ytterligare en viktigt pusselbit i säsongens lagbygge för att avancera i seriesystemet. Bara ett ettårskontrakt men vi hoppas att Emilia kommer vara en del av en längre resa än så, säger klubbchefen Christer Mårtensson till klubbens hemsida med det senaste nyförvärvet i hamn.

Länk: Ny målvakt till damlaget