Beskedet: Träningsmatcher tillåts i alla åldrar

Spelare under Lundaspelen 2018. Foto: Mathilda Ahlberg, Bildbyrån.

Under torsdagen uppdatera det svenska handbollsförbundet sin hemsida om de nya restriktioner som börjar gälla från och med den 14 juni. Restriktionerna öppnar upp möjligheten att spela träningsmatcher från och med datumet ovan – men ingen publik tillåts på plats.

Från och med imorgon, den 13 juni, hävs reserestriktionerna inom Sverige. Samtidigt ges större möjlighet för idrottsevenemang, cuper och matcher inom idrottens värld. För handbollen sker regelbundna uppdateringar på SHF:s hemsida, och under gårdagen uppdaterades informationen för just föreningsaktiviteter.

Det svenska handbollsförbundets nya restriktioner gällande träningsmatcher lyder: ”Från och med den 14 juni är träningsmatcher tillåtna i alla åldrar. Folkhälsomyndigheten uppdaterar sina rekommendationer, RF har tagit fram råd till idrottsrörelsen och Svenska Handbollförbundet har tagit fram rekommendationer för träningsmatcher.”

I och med att restriktionen gällande att mer än 50 personer inte tillåts på offentliga platser kvarstår, är förbundet tydliga med att publik fortfarande inte tillåts.

Läs SHF:s samlade information om Corona HÄR >>