Två världsstjärnor fick utmärkelse

Anita Görbicz. Foto (arkiv): Györ

Den ungerska världsstjärnan Anita Görbics och det kroatiska stjärnskottet Luka Cindric blev utsedda till månadens spelare av EHF. De båda stjärnorna spelade avgörande roller i mästerskapskval respektive VELUX EHF FINAL4 vilket fällde avgörandet.

Priset röstas fram av EHF-journalister runtom i Europa och för Görbics del var det andra månaden i rad hon fick motta priset, vilket inte kom som någon överraskning. Först vann hon Champions League med sitt klubblag Györ för att sedan dominera fullständigt när Ungern vann kvalspelet till VM mot Slovakien, där hon stod för nio mål i första matchen. I andra matchen hade Ungern det tufft men Görbics stod återigen för en stark insats och åtta mål och Ungern kvalificerade sig till VM.

Luka Cindric spelade en avgörande roll då HC Vardar vann VELUX EHF Champions efter en fantastisk insats mot stjärnspäckade Paris i finalen i Köln.
– Jag är glad att journalisterna har utsett mig till månadens spelare. Det innebär ett steg framåt för mig och givetvis ökar det min motivation och mitt självförtroende, säger Cindric. 

I semifinalen mot Barcelona tog Luka Cindric verkligen laget på sina axlar och klev fram som mest när det som mest behövdes. Cindric stod ensam för de tre sista målen inklusive det avgörande som tog HC Vardar till final för första gången.
– Den typen av mål och händelse händer bara en gång i livet vilket gjorde det hela så mycket mer speciellt för mig och får mig att njuta ännu mer. Vi hade en drömsäsong och vi vann varenda tävling vi ställde upp i. Jag är väldigt stolt över laget och all framgång vi haft detta året, säger Cindric.

 

EHF Players of the Month – June 2017: Female
1. Anita Görbicz
2. Tamara Mavsar
3. Michaela Hrbkova
4. Djurdjina Jaukovic
5. Daria Samokhina

EHF Players of the Month – June 2017: Male
1. Luka Cindric
2. Arpad Sterbik
3. Vuko Borozan
4. Thierry Omeyer
5. Nikola Bilyk