Tränarbyte i Moskva – Kuleshov tar över Spartak

Oleg Kuleshov, Spartak Moskva Foto: Spartak Moskva

Spartak Moskva har inte riktigt fått den inledning på säsongen man önskade sig. Nu meddelar klubben att man plockar in en ny coach, 45-årige Oleg Kuleshov får förtroendet att leda klubben framåt.

Nej, säsongen har inte börjat med flygande rödvita fanor. En strulig träningsturnering, förlust i cupen mot Chekhovskie Medvedi och tunga fall i SEHA Gazprom-ligan. I förra veckan meddelade klubben att Igor Levshin, som tog över rodret från Vasilij Filippov i slutet av förra säsongen, åter tar ett kliv tillbaka och blir assisterande tränare.

Vid taktpinnen kommer vi nu istället finna Oleg Kuleshov. Kuleshov kommer närmast från SKIF Krasnodar men har tidigare coachat det ryska landslaget. Kuleshov var själv mittnia i det ryska landslag som skördade stora framgångar kring millennieskiftet, och såhär säger han till klubbens hemsida:

– Jag är glad att få jobba i en så stor klubb som Spartak. Vi har många svåra uppgifter att lösa. Laget uppvisade goda resultat förra säsongen men det finns nyanser att putsa på. Huvuduppgiften just nu är att etablera ett lagspelssystem.

Om Oleg Kuleshov är rätt man att föra Spartak mot framgångarna får framtiden utvisa. Hans första prövning blir hemmamatchen mot Dinamo Chelyabinsk den 9 oktober.