Toppstriden tätnar – Chekhovskie spöade Spartak

Inal Aflitulin, Spartak Moskva mot Aleksandr Kotov, Chekhovskie Medvedi Foto: Spartak Moskva

Igår var det toppmöte i ryska Superligan. Serietvåan Chekhovskie Medvedi bjöd över lillebror, serieledande Spartak Moskva för att göra upp, och den här gången var det Vladimir Maksimovs björnar som var starkast. 

De båda lagen möttes i december, och då var det helt jämnt skägg 24-24. Två spelsugna lag satte full fart från första början, och efter 4 minuter var ställningen 4-4.

När de båda lagen gick till halvtidsvila stod det 16-15, och anmärkningsvärt är att Spartakmålvakterna Nikolay Sorokin och Nikita Nikulin tillsammans då bara hade skrapat ihop till en enda räddning.

I andra halvlek fortsatte problemen bakåt för Spartak. Målvaktsspelet kom aldrig igång, och dessutom åkte försvarsgeneralen Alexander Chernoivanov på ett rött kort. Ändå höll man jämna steg med hemmalaget tills dess att Medvedi-målisen Dmitriy Pavlenko i slutet av matchen stod för en serie räddningar.

Medvedi tog chansen att springa upp i en 5-målsledning, och från det kom Spartak aldrig tillbaka. Matchen slutade 31-27, och bästa målskytt i Chekhovskie var Sergey Mark Kosorotov som stod för 9 baljor. Spartak Moskvas lagkapten Dmitry Kovalev spelade alla 60 minuter och lyckades under tiden göra 8 mål.

Den spartanska förbannelsen verkar alltså fortsätta. De senaste 15 månaderna har lagen spelat 8 matcher mot varandra, och Spartak har ännu inte vunnit. Nästa helg avgörs Ryska Cupen, och det är mycket troligt att det blir ännu en match de båda lagen emellan. Vi får se om Spartak då lyckas bryta trenden.

I och med segern krympte Medvedi avståndet till endast 1 poäng, med 3 matcher kvar att spela.