Tatarintsev ratades av IFK – nu har han dubbla (!) kontrakt i Ryssland

Alexander Tatarintsev från tiden i IFK. Foto: Petter Arvidson, Bildbyrån

Den ryske vänsternian Alexander Tatarintsev blev ingen succé i IFK Kristianstad. Nu har han gjort en hygglig period i polska ligan så när flyttlasset styr hem mot Ryssland igen står klubbarna i kö. En stökig kö.

Det är Handballfast som rapporterar de märkliga uppgifterna om hur Alexander Tatarintsev lyckats skriva kontrakt med två klubbar inför kommande säsong. För enligt Mikhail Tsybenko i Taganrog har de ett kontrakt sedan i mars men Tatarintsev ska sen också ha skrivit ett till med sin moderklubb Stavropol den 8 maj.

– Vi väntar oss ha Tatarintsev på plats den 1 juli – så är det skrivet i hans kontrakt. Vi kommer att insistera på att ha rätt. Det är helt oklart för mig vad Alexander fick vägledning i att underteckna kontrakt med två klubbar samtidigt, säger Tsybenko till Handballfast.

30-åringen har en märklig men fascinerande handbollsresa. Med sina 208 cm slog han igenom som beachhandbollsspelare och spelade för hemmaklubben Viktor-SKA Stavropol. Sommaren 2012 fick han chansen till två säsonger i Ademar Leon och därefter två år i polska Gornik Zabrze.

Den svenska handbollspubliken lärde känna honom säsongen 2016/17 då han hamnade i IFK Kristianstad där han inte landade rätt. Det blev bara 9 matcher och 17 mål i orange tröja. Kontraket bröts i förtid och han återvände till Zabrze där han spelat fram till denna vår.