Svenskor i målprotokollen i kvällens ryska ligamatcher

Sabina Jacobsen CSKA Moskva
Sabina Jacobsen, CSKA Moskva. Foto: CSKA Moskva

Det var en riktig handbollskväll i Ryssland med inte mindre än 5 matcher spelade. Både Sabina Jacobsens CSKA och Lagerquist/Johanssons Rostov-Don kammade hem tvåpoängare.

Först ut var serieledande Rostov-Don som tog emot Zvezda Zvenigorod hemma i sitt idrottspalats. Rostov-Don som i helgen spelade Champions League och där knep två poäng hade vinden i ryggen och tog ganska bekvämt sin 16:e raka seger i ryska ligan för den här säsongen.

19-12 i första halvlek blev till 33-26 efter att slutsignalen fått ljuda. På den tiden hade Anna Lagerquist hunnit med att få 4 bollar förbi Zvezdas burväktare. Kvällens storskytt var Rostovs Milana Tazhenova som gjorde 8 mål.

I kvällens andra blågult anstrukna match gjorde CSKA Mosvka upp med Universitet Izhevsk. CSKA tog 2 enkla poäng i en match där huvudstadslaget visade att de är en storlek större än många av de andra i ligan.

Första halvlek slutade 19-7 och med 60 minuter avklarade var slutresultatet 37-13. Sabina får vara nöjd med att ha satt dit en och hjälpt Masson och Kaplina att hålla rent bakåt.

Båda lagen visade alltså form vilket bäddar för en riktigt trevlig handbollsmatch på söndag då de ryska titanerna brakar samman. Det ser vi fram emot.

Ryska superligan 17/2
Astrakhanochka – Kuban 22-23
Lada Togliatti – Dinamo-Sinara 34-18
Adyif – Stavropol 33-31
Rostov-Don – Zvezda 33-26
CSKA Moskva – Universitet Izhevsk 37-13