Styrkebesked från Spartak – Petersburg fick på pälsen

Evgenii Tsakharias, Spartak Moskva Foto: Spartak Moskva

Vice-mästarna Spartak Moskva har visat en svag formkurva under början av säsongen men under gårdagen bevisade man för Sankt Petersburg att de inte bör räknas bort. 

Med 3 segrar och 3 nederlag, senast en riktig påpuckling från Dinamo Astrakhan, åkte Spartak Moskva till Sankt Petersburg för att möta ett formstarkt hemmalag. Förra årets bronsmedaljörer hade tagit 12 av 14 möjliga poäng innan ”De två huvudstädernas derby” skulle spelas.

Spartak Moskva hade återhämtat sig från förra veckans svajiga insats och i den här drabbningen stod man stabila. Efter 10 minuter var Spartak i ledning och den släppte man sedan inte taget om på hela matchen.

15-18 i halvtid blev slutligen till 29-32 efter ett mycket starkt anfallsspel av Mikhail Vinogradov och Evgenii Tsakharias som stod för 8 respektive 9 pottor. Spartak visade härmed att det finns kapacitet.

Vi kan samtidigt notera att Dinamo Viktor från Stavropol, som tidigare lagt ner Spartak Moskva, igår lyckades stjäla en poäng av regerande mästarna Chekhovskie Medvedi. Viktor kan med andra ord vara ett lag att hålla ögonen på denna säsong.

Superliga Parimatch 30/10-19
Dinamo Astrakhan – Dinamo Chelyabinsk 26-25
Permskie Medvedi – Kaustik Volgograd 37-28
Saratov – Taganrog 26-24
Dinamo Viktor – Chekhovskie Medvedi 26-26
SKIF Krasnodar – Akbuzat 25-19
Sankt Petersburg – Spartak Moskva 29-32