Stavropol går starkt, Spartak fick se sig besegrade

Igor Radojevic, Spartak Moskva Foto: Spartak Moskva

Spartak Moskvas säsong har börjat i uppförsbacke med många tunga matcher. Dinamo Viktor däremot har gjort några fina veckor, och när de båda rök ihop var det Viktor som avgick med segern.

Det har gått några omgångar i årets ryska Superliga Parimatch. Inför mötet hade Dinamo Viktor rakat ihop 7 segrar på rad. Spartak hade på grund av spel i Europa inte hunnit med mer än 4 matcher, och då var en av dem en förlust mot Permskie Medvedi.

Ett ljus för Spartak lär ha varit veckans hemmaseger mot serbiska Metaloplastika i SEHA League, Moskvalagets första poängknippe i turneringen.

Så kom Dinamo Viktor till Moskva och släckte det ljuset. I halvtid hade gästerna en knapp ledning, 11-13, men i andra halvlek låg man bitvis långt före. Ett tag hade gästande Viktor en 6-målsledning, mycket tack vare stabilt målvaktsspel från Anton Zabolotskij.

Spartaks Aleksandr Dereven visade som vanligt upp ett mycket vasst anfallsspel och med sina 8 mål tog han Spartanerna närmare men Dinamo lyckades hålla ifrån och matchen slutade 26-28. Bästa målskytt var just Dereven.

Även om det på grund av seriens asymmetri kanske inte betyder så mycket så är det nu alltså Dinamo Viktor som toppar serien, obesegrade, med 8 raka fullpottare. Nästa prövning blir det andra laget som hittills har en nolla i förlustkolumnen, regerande mästarna Chekhovskie Medvedi.

Spartak Moskva däremot får slicka såren. På onsdag är det dags igen, då kommer ett annat Dinamo på besök, nämligen Dinamo Astrakhan.

Spartak Moskva – Dinamo Viktor 26-28