Spartak till final four i Ryska Cupen

Mindaugas Urbonas, Spartak Moskva Foto: Spartak Moskva

Igår kväll tog Spartak Moskva emot Sungul Snezhinsk hemma i Krylatskoje. Det slutade med en enkel seger och Spartak knep den 4 och sista platsen vidare i Ryska Cupen. 

Serieledande ”Köttet”, som Spartak Moskva kallas, spelade sin senaste seriematch den 5 februari, och då var det just Snezhinsk som stod för motståndet. I den matchen vann laget en bekväm 9-målsseger (21-30).

Under gårdagen var det dags för kvartsfinal i Ryska Cupen och då bjöd spartanerna hem Sungul från andra sidan Uralbergen. Efter en jämn inledning drog Spartak sedan ifrån, och i halvtid höll man Sungul på tryggt avstånd (19-12).

I andra halvlek kom Sungul ikapp en aning, men sedan slog tröttheten till och Spartak Moskva vann till slut med 38-27. Spartak-coachen Vasilij Filippov var trots det inte nöjd:

– Det var jämt fram till mitten av först halvlek, innan vi gjorde sex mål i rad. Jag är inte nöjd med andra halvlek. Jag ville att vi skulle spela mer intensivt eftersom vi har många viktiga möten framöver. Men spelarna gjorde många misstag. Jag tycker att även i matcher som denna måste man spela med stor koncentration. Det är i varje fall bra att vi gick vidare. Nu måste vi förbereda oss för de viktiga ligamatcherna mot Sankt Petersburg och Dynamo Astrakhan.

Sungultränaren Sergej Tiaktev kommenterade sin förlust såhär:

– Vi spelade en tuff ligamatch i förrgår. Alla hann inte återhämta sig ordentligt. När vi hade huvudlaget på planen så var matchen jämn, men reserverna hängde inte med i tempot. Spartak vann välförtjänt.

De fyra kvalificerade lagen i Ryska cupen kommer från lite olika platser i Superligatabellen. Serieledande Spartak Moskva och tabelltvåan Chekhovskie Medvedi har gått vidare tilllsammans med mittenlaget SKIF Krasnodar och nästjumbon Kaustik Volgograd. Turnerningen fortsätter 16-17 mars.