Spartak Moskva förstärker – hämtar hem tre ryska landslagsspelare

Victor Kireev Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Spartak Moskva har haft kämpig säsong med många motgångar. För att höja laget presenterade klubben i veckan tre starka nyförvärv som man hoppas ska kunna göra skillnad.

Uttåg ur EHF-cupen mot HK Malmö i första kvalrundan, i SEHA-ligan såg man sig besegrade i åttondelsfinalen och i den inhemska ligan har man sackat efter rejält i toppstriden. Spartaks säsong har inte gått som man har velat.

Nu har det dykt upp tre nya spartaner i den ryska huvudstaden. I onsdags kunde vi läsa att den rutinerade mittnian Pavel Atman lämnar Vardar och bilar hem till Spartak Moskva.

Idag, på alla hjärtans dag, levererade Spartaks presstjänst en välkommen rosenbukett till fansen. Vänstersexan Igor Soroka och målvakten Victor Kireev, båda från ukrainska Motor Zaporozhye, ansluter till Spartak Moskva.

Tre rutinerade landslagsspelare borde kunna tillföra något till laget. I en intervju med det ryska handbollsförbundet berättar Pavel Atman om sina förväntningar:

Jag tror att vi kan ta guld redan i år. I sport är det så att lag kan vinna titlar som såg ut att vara avlägsna i grundserien. I slutspelet kan det gå hur som helst.

Ett formsvagt Spartak Moskva besegrade i veckan ärkerivalen Chekhovskie Medvedi. När man nu får ytterligare förstärkning återstår det att se hur långt det kan bära. I fjol föll man ju i finalen mot just Chekhovskie Medvedi.