Snopet för CSKA – Lada står starkt

Viktorija Klimantseva, Zvezda Foto: Zvezda

Som ett led i uppladdningen inför Superliga Parimatch som drar igång 1 september anordnade Zvezda en träningsturnering i Zvenigorod. Ett ambitiöst CSKA fick där nöja sig med en fjärdeplats, medan Lada Togliatti lämnade styrkebesked.

Zvezda Handball Cup anordnades första gången i december 2018 för att hålla igång de spelare som inte deltog i EM. Inför stundande säsongsstart anordnade de ryska bronsmedaljörerna Zvezda turneringen ännu en gång. Förutom värdarna Zvezda deltog Lada Togliatti, CSKA Moskva, belarusiska Gomel, finska HIFK och Kazakstans landslag.

CSKA Moskva, som har drabbats av ett stort avbräck i och med Daria Dmitrievas skada, öppnade med en avslappnad seger mot HIFK (15-34), men när förra årets silvermedaljörer Lada stod på andra sidan planhalvan gick det sämre. Lada spelade till sig en seger med 25-18. CSKA fortsatte sedan turnerningen med vinst mot Gomel, förlust mot Kazakstan (!) och oavgjort mot Zvezda. Det räckte till en fjärdeplacering i turneringen, något som vi får anta att medaljpretendenterna från Moskva är något missnöjda med.

Lada fortsatte vinna, endast hemmalaget Zvezda lyckades sänka (28-27) Elena Mikhailichenko och hennes gäng. Lada slutade på första plats i turneringen och fick en välbehövlig dos självförtroende. Något som kan behövas på fredag när laget ställs mot Rostov-Don i ryska Supercupen.

CSKA Moskva får slicka såren och finputsa sitt spel till på söndag då ligan inleds. Sabina Jacobsens gäng öppnar mot Zvezda hemma i Igrovoj den 1 september kl 17:00 Moskva-tid.

Zvezda Handball Cup
1. Lada Togliatti
2. Zvezda
3. Gomel
4. CSKA Moskva
5. Kazakstan
6. HIFK