Slovakiska toppklubben Tatran Presov till Extraliga

Tatran Presov årgåmng 2019 mötte Sävehof i Champions League. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

Tjeckiska Extraliga utökas från tolv till fjorton lag. Utökningen innebär att ligan kompletteras av Hranice na Morave och slovakiska toppklubben Tatran Presov.

– Presov kommer helt klart att tillföra spelkvalitet till den högsta konkurrensen, säger tjeckiska förbundets president Ondrej Zdrahala enligt Handballworld

Till kommande säsong utökas tjeckiska Extraliga från tolv till fjorton lag. I och med utökningen får Hranice na Morave stanna kvar i ligan. Klubben förlorade nedflyttningsmatcherna Strakonice, men får nu en andra chans. Dessutom kompletteras ligan av den slovenska toppklubben Tatran Presov.

– Tills för några år sedan kunde tjeckiska lag inte hänga med dem (Tatran Presov), men nu tror jag att situationen är annorlunda, säger Zdrahala och fortsätter:

– Tjeckiska Extraliga-klubbar har gjort ett stort språng i kvalité, tävlingens attraktionskraft ökar och lockar fler och fler fans. Den slovakiska jätten, som regelbundet spelar i europeiska cuper och har ambitioner om Champions League, kommer att avsevärt öka ligans attraktionskraft.

Tatran Presov har spelat i andra inhemska ligor än den egan under 15 år. Laget har bland annat spelat i Extraliga i två år, och vunnit ligan båda gångerna. Dessutom har klubben deltagit i den ungerska ligan i två år, där de slutade trea bakom Veszprem och Szeged.

– Vi känner till kvalitén på den tjeckiska handbollen, som har förbättrats mycket. Jag är övertygad om att de tjeckiska lagen är på en sådan nivå att duellerna kommer att vara balanserade och krävande för oss”, säger Presovs tränare Radoslav Antl enligt Handballworld.