Skön seger i debuten för Sabina Jacobsen och CSKA

Sabina Jacobsen Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

I år gör nystartade klubben CSKA Moskva inträde på scenen i den ryska ligan. Under onsdagen spelade klubben sin allra första match någonsin, och det slutade med en knapp seger för Jan Leslie och Sabina Jacobsens CSKA.

Under onsdagen fick Jan Leslie och Sabina Jacobsen skrida in på bekant hallgolv. CSKA befinner sig i Danmark på träningsturné, och i klubbens första match någonsin var det Randers, med Jamina Roberts och Julia Eriksson, som stod för motståndet.

Matchen började nervöst för moskoviterna och Randers gick upp i 4-målsledning. Leslie fick använda två time outer redan under första halvlek, och vid pausvilan var resultatet utjämnat till 13-13.

Till andra halvlek kändes de rödblåa armélirarna lite mer varma i kläderna och spelade med större självförtroende. Randers började göra fler misstag vilket ju i handboll alltid bestraffas, och CSKA Moskva avgick till slut med segern, 26-28. Lagets bästa målskyttar var Daria Dmitrieva, Sara Ristovska och Viktoria Zhilinskayte som stod för 5 mål vardera. I Randers fick Jamina Roberts hänga dit 5, men bäst var Mai Kragballe med sina 11.

När Leslie efter matchen pratade med CSKAs presstjänst verkade han nöjd:

– Det var en typisk fösta match, mycket nerver och misstag. Det tog lite tid för tjejerna att slappna av. Jag pratade innan matchen om hur viktigt det var för oss att vinna vår första match. Vi påverkades av en lång flygtur till Danmark, men vi nådde ändå ett lyckat resultat och vann. Vi har visat att vi är en stor klubb som kan vända en match.

Förberedelserna fortsätter nu för CSKA med fler matcher. Imorgon lördag är det Esbjerg som ställer upp som sparringpartner.