Skandinavisk stjärntrio förlänger med mästarklubben

Anne Mette Hansen, Györ toppar listan – i halvtid. Foto: Györ

Györ + Skandinavien = fortsatt sant. Igår rapporterade den ungerska klubben på sin hemsida att norska duon Stine Oftedal och Kari Brattset Dale skriver på nya tvåårskontrakt med Champions League-mästarna. Förlänger gör även danska Anna Mette Hansen.

Om något inte är trasigt, varför då laga det? Györ med fyra raka Champions League-guld i bagaget ser till att knyta upp tre viktiga spelare inför framtiden. Det är Norges kapten Stine Oftedal på mittnio, Kari Brattset Dale på linjen och Anne Mette Hansen på niometer som förlänger sina kontrakt från 2020 till 2022.

Oftedal kom till Györ sommaren 2017 då från Issy Paris, där hon utsetts till ligans bästa spelare. Anne Mette Hansen anslöt också 2017, då från svenskkolonin i Köpenhamn. Kari Brattset Dale gjorde sin debutsäsong förra säsongen för de ungerska mästarna och passade på att vinna allt – cupen, ligan och Champions League.

Några konkreta kontraktssummor nämns inte men enligt uppgifter till norska VG rör det sig om miljonlöner, åtminstone för stjärnan Stine Oftedal. Dessutom ingår bil och lägenhet i hennes kontrakt, skriver VG.

– Jag var i en ny förhandlingsposition och är väldigt nöjd med kontraktet, säger Oftedal till VG, efter att ha tackat nej till anbud från andra toppklubbar i Europa

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here