Skandal i Rumänien: Per Johansson attackerad efter stora rivalmötet

Onsdagens stora rivalmöte i Rumänien mellan CSM Bukarest och Ramnicu Valcea var otroligt tajt och dramatiskt. Hetsen fortsatte efter slutsignal när Valceas tränare Florentin Pera gick till verbal och fysisk attack mot Per Johansson. Spelarna tvingades till slut sära på de båda tränarna.

Spänningarna mellan de här klubbarna har funnits länge och mellan just de här två lagen har det utvecklats ytterligare under senaste åren. Den här gången rann det över och efter matchen blev det full kalabalik när Valceas tränare Florentin Pera och CSM Bukarests Per Johansson drabbade samman.

Matchen var stentuff och jämn hela vägen och avgjordes inte förrän i slutet, då till hemmalagets fördel. Florentin Pera var missnöjd över ett domslut precis i slutet, som han menade kostade hans lag matchen.

– Det är en stor besvikelse när du förlorar en match på det här sättet. När Bukarest förlorade med ett mål mot Zalau togs de domarna ur tjänst, men när Bukarest tjänar på det påverkas inte domarnas jobb, säger Valcea till rumänsk media.

– Såväl domarna som delegaten är från Bukarest. Varför är de aldrig från Valcea? Jag är oerhört besviken eftersom våra tjejer förtjänade mer.

Det var kanske därför Valcea-tränaren gick till attack mot Per Johansson efter matchen. Florentin Pera attackerade Johansson verbalt, varpå svensken svarade med samma mynt, något som fick spelare från båda lagen samt säkerhetsvakterna att gå emellan.

– Med så starka tjejer hade de ingen chans att nå varandra, säger Bukarest-tränaren Adrian Vasile.

– Detta var ett riktigt derby, men vi är inte mästare ännu. Det var mycket frustration eftersom vi tappade mästerskapet för ett år sedan – nu har vi fortfarande chansen.

Båda lagen har 43 poäng och är med det delad serieledare. Bukarest har dock en match mindre spelad och därmed allt i egna händer.

Rumänska Gazeta Sporturilor har en video på tumultet efter slutsignal, se klippet på länken nedan.

LÄNK: Video från Rumänsk media på händelsen efter slutsignal