Rysk landslagsspelare fast för doping

Den ryska landslagsspelaren Dmitrij Kiselyov har åkt fast för doping. Det meddelar det Ryska Handbollsförbundet på hemsidan

Dmitrij Kiselyov spelar till vardags i CSKA Moskva, men nu får den ryska toppklubben klara sig utan högernian. Under semifinalen i OLIMPBET Superleague den 14 maj ska Kiselyov ha lämnat ett positivt dopingprov. Enligt det Ryska Handbollsförbundet kommer han stängas av i tre månader.

Kiselyov kommer därmed inte få deltaga i matcher eller träningar under denna tremånadersperiod. Avstängningen börjar gälla från och med det datum som Kiselyov meddelades om det positiva dopingprovet, vilket i detta fall är den 8 juni.

– Vi beklagar naturligtvis det som hände. Kiselev är den ledande spelaren i CSKA och det ryska landslaget, som både klubben och landslaget har stora förhoppningar på. Ett proffs måste kunna bete sig ändamålsenligt både på och utanför idrottsplatsen. Utan tvekan har han svikit laget, partners, såväl som hela den ryska handbollen. Jag hoppas att Dmitry å sin sida också kommer att dra lämpliga slutsatser, säger Sergey Shishkarev, president för det Ryska Handbollsförbundet via ett pressmeddelande.

RUSADA hänvisar till punkterna 4.1 och 4.2 i antidopningsreglerna, men meddelar inte vilken substans det handlar om.

Under säsongen 2018/2019 vann Kiselyov Champions League med Vardar Skopje. Efter triumfen återvände han hem till Ryssland och Chekhovskiye Medvedi, där han vann mästerskapet, cupen och supercupen. 2021 började han spela för CSKA Moskva.