Rostov starkast i Moskva

Regina Kalinichenko, Rostov-Don Foto: Rostov-Don

Regerande mästarna Rostov-Don gjorde för första gången upp med Sabina Jacobsens storsatsande CSKA Moskva. Det kom inte helt enkelt men Rostov besegrade till slut hemmalaget med 5 bollar.

CSKA Moskva bildades inför den här säsongen och har aldrig tidigare spelat mot giganterna från Rysslands södra hörn. Jan Leslie och gänget bjöd ikväll upp till dans i Igrovoj.

De svarta gästerna satte full fart direkt, men CSKA höll jämna steg. CSKA valde konsekvent att lämna buren tom och ta in ett extra par händer i anfallsspelet, något som visade sig mycket lyckosamt. Rostov-Don får tacka Galina Mekhdieva i målet som höll CSKAs bombardemang borta från nätet. Med sina 47% var hon en viktig del i att Rostov hade 10-12 i halvtid.

Andra halvlek bjöd även den på högt tempo och fint spel. CSKA kom ikapp till 13-13 efter 34 minuter, men Rostov släpper som vi har märkt väldigt ogärna ifrån sig poäng och lade i en extra växel.

Chana Masson fick chansen en del i CSKAs mål men gjorde inget vidare ifrån sig och efter att ganska huvudlöst ha kommit ut för att bryta en kontring fick Masson domarens röda kort och fick se resten av matchen från läktarplats.

Det gav ännu större utrymme åt Elena Utkina som under kvällen visade sig vara en riktig sjumetersdemon när hon snappade upp alla straffar 4 som riktades mot henne. En annan hundraprocentig idag var Julia Managarova på Rostovs högersexa som hängde dit 7/7. När dessutom Anna Vyakhireva som hängde 6 bollar är på riktigt spelhumör är det inte många som kan stå emot Rostov-Don.

Sista 10 orkade inte CSKA hänga med riktigt varken framåt eller bakåt och Rostov säkrade slutligen segern med 20-25. Anna Vyakhireva och ex-rostoviten Ekaterina Ilina fick pris som bästa spelare.

CSKA Moskva – Rostov-Don 20-25