Rostov-Don vidare till semifinal i Ryska cupen – CSKA Moskva utslagna i kvarten

Anna Lagerquist, Rostov-Don Foto (arkiv): Rostov-Don

Idag spelades de sista kvartsfinalerna i Ryska cupen. Rostov-Don slog som väntat Dinamo-Sinara, medan CSKA Moskva fick en näsbränna av Astrakhanochka och därmed missade avancemanget och chans till trofé.

Det stod sedan tidigare klart att Zvezda och Lada var vidare efter att de vunnit sina respektive kvartsfinaler innan nyår. Dagens första match var Astrakhanochka mot CSKA Moskva, något som blev en riktig rysare, inte minst för Jan Leslie och Sabina Jacobsen.

Hemmalaget Astrakhanochka gick till pausvila med 9-7, och detta trots inte mindre än fyra missade straffar i första halvlek. CSKA Moskva inledde andra starkt och gick efter fyra raka upp i 10-13. Med bara tre minuter kvar på klockan satte Sara Ristovska 21-22 för gästerna men Astrakhanochka vände och vann, inte minst tack vare en livsviktig räddning av Evelina Anoshkina i sista anfallet.

CSKA Moskva fick alltså återigen se sig besegrade av Astrakhanochka, och här var det inte bara 2 poäng som försvann utan även chansen att ta hem en åtråvärd pokal för Leslie och gänget. Matchens bästa målskytt var Yekaterina Zelenkova som gjorde 6 mål för hemmalaget.

Två mål för Lagerquist

Nere i Rostov fick Per Johansson och Anna Lagerquist en skönare start på året. Den svagare motståndaren Dinamo-Sinara spelades bort utan några problem och matchen var egentligen avgjord redan efter första halvlek, som slutade 20-10.

När domarna blåste slut på matchen var ställningen 39-16 och Rostov kunde lugnt konstatera att man nu var i semifinal. Galina Gabisova i målet rakade ihop till 54% i räddningar och Kristina Kozhokar gjorde 10 mål framåt.

Dessutom fick Johansson glädjas åt att se sina Annor, Vyakhireva och Sen tillbaka efter skador. Anna Lagerquist fick också fira lite efter sina två mål. Nu återstår för Rostov att se vilka som står för motståndet i semifinalen, men vi vet alltså att det inte blir CSKA Moskva.

Astrakhanochka – CSKA Moskva 24-22
Rostov-Don – Dinamo-Sinara 39-16