Rostov-Don knep tvåpoängaren i det ryska toppmötet

Anna Lagerquist Foto: Rostov-Don

Under söndagen avgjordes toppmötet i rysk handboll då Rostov-Don tog emot CSKA Moskva. Det skulle bli en riktig nagelbitare som slutade med 2 gulsvarta poäng för lag Lagerquist/Johansson.

Alla var nog förberedda på en spännande match i nere i det rostovska idrottspalatset, men att det skulle bli så jämnt var kanske svårt att förutse. Det var lika in i slutet och avgjordes med ett straffkast, men vi börjar från början.

Första halvlek var gästande CSKA Moskvas bästa tid. Efter en tuff start gick man upp i ett tremålsöverläge som man fick med sig in i halvtidsvilan, 7-10. Andra halvlek såg även den ut att vara moskoviternas där Rostov hela tiden fick jaga ikapp kvitteringar, men så kom den nervkittlande slutminuten.

20-20 på jumbotronen och Julia Managarova fixade straff för hemmalaget. Grace Zaadi satte dit den bakom Polina Kaplina och Rostov fick sin ettmålsledning. En räddning i sista sekunden av Galina Gabisova gjorde att slutresultatet 21-20 kunde fastslås.

Svettigt värre för ett Rostov-Don utan sin världsstjärna Anna Vyakhireva. Istället fick storasyster Polina Kuznetsova dra ett tungt lass och blev hemmalagets bästa målskytt med 6 mål.

Kvällens bästa målskytt spelade dock i vitt och hette Jekaterina Ilina. Hon önskar säkerligen att hon hade kunnat lura in några till bakom den storspelande Rostovmålvakten Gabisova. Anna Lagerquist noterades i målprotokollet en gång under kvällens lopp.

CSKA ligger nu på samma poäng som Lada och får fokusera på att knipa andraplatsen för att slippa stöta på Rostov-Don i slutspelet. Nästa match för huvudstadslaget är borta mot Kuban på onsdag.