Rösta på handbollens mest imponerande familjer

960801 OS i Atlanta: Per Carlén, Sverige deppar och Talant Dusjebajev, Spanien jublar. © Bildbyrån Foto: Lennart Månsson

I väntan på att handbollen ska kasta igång igen får man underhålla sig på andra sätt – som att rösta på sin favoritfamilj inom den moderna handbollen (och inom EHF:s ramar). 

Det är EHF som har varit kreativa och anordnar en utslagstävling där man kan rösta på sin favoritfamilj inom modern handboll. Det kan handla om förälder och barn, kärlekspar eller syskon.

EHF börjar med att kasta ut far- och son-duon Richardson i tävlingen. Pappa Jackson kommer vi ihåg som den yviga fransmannen som ställde till problem för Bengan Boys på 90- och 00-talet. Idag är det hans son Melvyn som skjuter sönder försvar och självförtroenden istället.

Här finns även pappa Talant Dujshebaev (på bild med Per Carlén som också kunde deltagit med Oscar) tillsammans med sönerna Alex and Daniel – som alla har representerat det spanska landslaget och där pappa nu tränar sönerna i polska Vive Kielce.

De norska tvillingsystrarna Katrine och Kristine Lunde finns även med på listan. Paret har spelat med varandra på ett eller annat sätt i 20 år och vunnit guldmedaljer på både klubb- och landslagsnivå. Och på tal om norska systrar så följer även Jeanett och Veronica Kristiansen och Silje och Sanna Solberg som alternativ.

Bröderna representeras istället av två stjärnduos i form av franska Nikola och Luka Karabatic och spanska Raul och Alberto Entrerrios.

Och hos kärleksparen finns playmaker-paret Gro och Anja Hammerseng-Edin som spelade tillsammans i Larvik. Gro blev utsedd till världens bästa spelare år 2007 och i EM 2012 blev Anja utsedd till turneringens bästa spelare.

Vilka har EHF missat?

RÖSTA PÅ EHF:S HEMSIDA