Portugal: Jack Thurin kvitterade toppmötet med straff i slutsekunderna

Jack Thurin. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN.

Toppstriden är tät i den portugisiska ligan. Porto är kvar toppen av tabellen efter en sen kvittering mot Sporting och det var Jack Thurin som trädde fram och drog in en straff i slutsekunderna. 

Porto, som tränas av Magnus Andersson, leder fortfarande den portugisiska ligan efter gårdagens toppmöte mot Sporting i Lissabon. Det blev en jämn och svängig tillställning.

Sporting fick en drömstart på matchen och ledde med 10–5 efter 20 minuters spel. Men Porto avslutade halvleken starkt och hämtade in försprånget redan innan halvtidsvilan (11–11). Innan dess hade dock Portos Victor Iturriza fått syna det röda kortet.

Porto spelade 7–6 och det gav resultat inledningsvis men snart kunde Sporting utnyttja gästernas misstag och göra enkla mål i tom kasse. Det renderade i en hemmaledning med 19–16. Men Porto kom tillbaka och ledde med två mål innan Sporting återtog kommandot ännu en gång – under en rafflande slutminut – och tog ledningen med en halv minut kvar.

Men Porto skulle få en straff med två sekunder kvar, efter ett ingripande som också det ledde till rött kort, den här gången för hemmalaget. Fram stegade Jack Thurin, som med sitt tredje mål för kvällen drog in straffen förbi målvaktens vänsterben.

Toppmötets bästa målskytt blev Sportings Martim Costa med hela 11 mål.

Poängen gör att Porto – med 30 poäng – leder ligan efter elva spelade matcher. Bakom dem finns Sporting med 29 och Benfica med 28 poäng. Sporting och Benfica har dock en match till godo.

Se slutminuten nedan:

Sporting–Porto 29–29 (11–11)