Pick Szeged tog första stick i ungerska finalen

Jonas Källman. Foto: Eliza Sólya/Pick Szeged.

Pick Szeged är enda utmanare till Telekom Veszprems titelrace de senaste 20 åren. Kampen har varit intensiv de senaste åren, guldet 2021 ligger närmast till hands för Szeged. Den första finalen slutade nämligen 31–28.

Publiken tillbaka höjde definitivt den första finalupplevelsen till febernivå. Hade någon missat att det var Jonas Källmans sista insats inför hemmafansen kom hans status tydligt fram när en gigantisk affisch prydde sin plats på läktaren mitt under matchen.

Källman tog farväl med fyra mål och goda guldambitioner i returen på lördag. Dean Bombac och Richard Bodo nätade också ofta nog för att hålla Veszprem i bortahall i schack.

Andreas Nilsson (sju mål) och Petar Nenadic var de största hoten när det rödsvarta laget fick acceptera underläget halvvägs. Veszprem skuggade hela vägen, men slarvade lite i slutet och kastade bort chansen att ändra matchutgången.

– Det var en härlig känsla att spela med supportrar på läktaren och vi gjorde det bra. Vi vann, men det är 60 minuter kvar.

– Nu får vi vila lite och börja slipa på misstagen. Det blir krig i Veszprem på lördag, sade Källman i en kommentar till klubbens hemsida.

Veszprem har 17 titlar sedan millenieskiftet. Szeged bröt in 2006/07, Juan Carlos Pastors lag kom också först med uddamålet tillgodo i finalserien 2018.

Pick Szeged–Telekom Veszprem 31–28 (14–14)
Szeged:Jonas Källman 4; Veszprem: Andreas Nilsson 7.