Tvåan Olympiakos vill spela avgörande match mot AEK – eller ha titeln

”Mästerskap avgörs på planen”, skriver Olympiakos i ett vädjande till förbundet om att låta laget spela om titeln mot serieledande AEK Aten i en avgörande match, det rapporterar grekiska SDNA. Om matchen inte spelas vill Olympiakos ha titeln ändå.

Eftersom grekiska ligan är tillfälligt avslutad på grund av Corona råder det oklarhet i vilka som ska få mästartiteln. Olympiakos, som ligger tvåa efter AEK Aten på lika många poäng men sämre i målskillnad och inbördes möten, tycker att de två lagen borde spela en avgörande match om titeln.

– Mästerskap avgörs på planen, skriver klubben i ett meddelande till grekiska handbollsförbundet, enligt SDNA.gr.

Däremot, om matchen inte kan spelas, vill tvåan Olympiakos ändå ha titeln och pekar på en match mellan lagen från förra säsongen då AEK var straffade med att spela lagens möte utan publik. AEK tog ändå in publik och har inte straffats för detta, skriver Olympiakos. Att de gulsvarta vann de tre inbördes mötena mot Olympiakos den här säsongen (två i cupen och en i ligan) verkar spela mindre roll.

AEK Aten har svarat på meddelandet från Olympiakos, rapporterar dels Gazzeta.gr, och pekar på just de tidigare inbördes vinsterna och älskar inte det faktum att de rödvita ”skriker” efter titeln från sin andraplats – om vårt Google Translate fungerat som det ska.

AEK skriver vidare att de själva helt klart är Greklands bästa lag och att de förtjänar titeln. Spännande fortsättning lär följa när bollen återigen verkar ligga hos förbundet.